Танкер з російською нафтою у порту Батумі – США вивчають питання

Танкер з російською нафтою у порту Батумі – США вивчають питання

Укрінформ
Посол США в Грузії Келлі Дегнан заявила, що американська сторона вивчає факт заходу нафтового танкера з підсанкційним вантажем у грузинський порт Батумі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

«Звісно, ми вивчаємо це питання. Це дуже важливе питання, і всі стежать за подібними активностями. Ми працюємо з урядовими агентствами, митницею та Службою доходів. У нас хороша кооперація за подібними повідомленнями», - сказала Дегнан.

За словами посла США, вони продовжать «уважно стежити за всіма спробами обійти санкції». Дегнан наголосила, що в цьому процесі «дуже важливе» серйозне ставлення уряду Грузії.

Зазначається, що в неділю про танкер під турецьким прапором, на борту якого знаходяться до 30 тисяч тонн, що належать російській компанії, повідомив опозиційний телеканал «Мтаварі». Журналісти розцінили те, що сталося, як спробу використання Грузії для обходу міжнародних санкцій, припустивши, що в цьому замішана влада країни.

Читайте також: Норвегія відмовилася пропускати російські вантажі на Шпіцберген

В уряді Грузії підтвердили факт заходу судна до порту Батумі, вказавши при цьому, що ані сам корабель, ані його власник не включені до міжнародних санкційних списків. У Мінфіні стверджують, що лише під час перевірки документації з'ясувалося, що судно перевозить підсанкційний вантаж. У результаті танкер розвернули, не дозволивши провести відвантаження.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що уряд Грузії не дозволить жодній юридичній або фізичній особі, яка підпала під санкції, вести незаконну діяльність на території країни.

Фото: SVA NI/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-