У Моніторинговій місії ООН пояснили, чому називають війну в Україні конфліктом

У Моніторинговій місії ООН пояснили, чому називають війну в Україні конфліктом

Укрінформ
Моніторингова місія ООН з прав людини у своїх доповідях називає повномасштабне вторгнення росії в Україну конфліктом, оскільки цей термін використовується у міжнародному гуманітарному праві. Тут немає політичної оцінки.

Про це заявила голова Місії Матільда Богнер на презентації у середу, 29 червня, нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Причина, чому ми використовуємо термін «конфлікт», полягає в тому, що цей термін використовується у міжнародному гуманітарному праві. Це правові засади, яких ми дотримуємося, це не політична оцінка», - сказала Богнер.

Читайте також: Моніторингова місія ООН не має інформації щодо долі захисників «Азовсталі»

Вона додала, що в офісі Місії використовують термін «війна» у широкому сенсі для опису того, що відбувається в Україні.

«Тобто ми в жодному разі не відкидаємо цей термін, однак наша доповідь ґрунтується на міжнародному гуманітарному праві, саме тому ми використовуємо правову термінологію», - запевнила голова Моніторингової місії ООН.

Читайте також: Злочини росіян в Україні: ООН зафіксувала 28 випадків сексуального насильства

Як повідомляв Укрінформ, голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер презентувала у середу, 29 червня, нову доповідь Управління ООН з прав людини щодо України. Згідно з нею, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну від бойових дій загинула щонайменше 4731 цивільна людина, при цьому фактичні показники є вищими, але їх важко встановити через бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-