ДБР завершило розслідування щодо шести кримських суддів-зрадників

ДБР завершило розслідування щодо шести кримських суддів-зрадників

Відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідування завершили спеціальне досудове розслідування відносно шести суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ДБР.

«За даними слідства, після анексії АР Крим у 2014 році судді продовжили свою роботу у незаконно створених судах анексованого Криму. Своїми діями вони забезпечили функціонування незаконних органів судової влади та сприяли представникам російської федерації у проведенні підривної діяльності на території України», - йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Читайте також: ДБР завершило слідство за фактом захоплення держвлади у 2010 році

Як повідомлялося, загалом з початку 2022 року працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно чотирнадцяти суддів та одного прокурора Автономної Республіки Крим, обвинувальні акти спрямовано до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-