Для висвітлення бойових дій в Україні акредитували понад шість тисяч іноземних журналістів

Для висвітлення бойових дій в Україні акредитували понад шість тисяч іноземних журналістів

Укрінформ
До управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України подано майже 10 500 заявок на акредитацію від засобів масової інформації. На сьогодні Міноборони видало 10 088 дозволів, з них 4017 – українським журналістам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Детектор медіа» з посиланням на речника Міністерства оборони Олександра Мотузяника.

«Станом на сьогодні, від ЗМІ до управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України, яке безпосередньо опікується цими питаннями, подано майже 10 500 заявок на акредитацію. З них перевірку не пройшли лише 128 осіб, ще 23 особи акредитації були позбавлені. Але це невеликі показники, у порівнянні з загальною кількістю запитів, враховуючи, що загалом було видано 10 088 дозволів на здійснення журналістської діяльності, 4017 – громадянам України та 6071 – іноземцям. Це свіжі дані станом на 28 червня 2022 року», – розповів він.

Читайте також: Журналісти німецького Bild потрапили під обстріл біля Лисичанська

Щодо причин відмов в акредитації, Олександр Мотузяник уточнив, що були випадки, коли «журналіст» не міг надати доказів своєї роботи у тому чи іншому ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 травня для висвітлення подій в районах проведення бойових дій та інформування про воєнні злочини російської федерації в Україні Міністерство оборони було акредитовано 8 тис. 727 представників вітчизняних та іноземних ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-