Міністр європейського сусідства Британії відвідала кімнати кризового реагування у Києві

Міністр європейського сусідства Британії відвідала кімнати кризового реагування у Києві

Фото
Укрінформ
Міністр європейського сусідства та США Міністерства закордонних справ Великої Британії Венді Мортон запевняє, що її країна і надалі продовжить підтримувати Київ у розбудові системи протидії домашньому насильству.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Мортон разом із заступницею голови КМДА Мариною Хондою та головою Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення Хайме Надалем відвідала у столиці кімнати кризового реагування для постраждалих від домашнього насильства.

«Уже два роки ми працюємо над розбудовою системи протидії та запобігання насильства. І ця «кризова кімната» була першою, яку ми відкрили в Києві. Вона працює вже більше року, і за цей час її послугами скористалися 137 осіб. Цей заклад створено у співпраці з Фондом народонаселення і за підтримки Великої Британії, за що я дуже вдячна. Приємно бачити, що британська сторона зацікавлена у продовженні нашої роботи та розвитку системи протидії домашньому насильству», – сказала Хонда.

За її словами, саме відкриття «кризових кімнат» показало реальну ситуацію з домашнім насильством.

Хонда повідомила, що місто продовжить розвивати мережу закладів допомоги, і вже цього року в Києві запрацює ще один притулок для постраждалих. Також планується створення Денного центру на Лівому березі столиці.

За словами міністра із європейського сусідства, попри позитивні зрушення у розв'язання проблеми домашнього насильства, попереду ще дуже багато роботи, і це стосується не тільки Києва, а й України в цілому.

На її думку, остаточне розв'язання проблеми буде неможливе без політичної волі перших осіб держави.

Читайте також: Протидія домашньому насильству: кількість мобільних груп поліції збільшили

Мортон також запевнила, що Британія і надалі продовжить підтримувати Київ у розбудові системи протидії насильству.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за домашнє насильство та насильство за ознакою статі. Документ дає змогу постраждалій особі отримати відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих унаслідок домашнього насильства.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-