У Києві через інтерактивні інсталяції закликають вакцинуватись – на черзі ще п’ять міст

У Києві через інтерактивні інсталяції закликають вакцинуватись – на черзі ще п’ять міст

Фото
Укрінформ
У Києві відкрили дві інтерактивні інсталяції з нагадуваннями про необхідність вакцинуватися від COVID-19 в умовах пандемії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, одну із інсталяцій, яка розміщена у Маріїнському парку, презентував журналістам міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Ці інсталяції, які встановлені в Маріїнському парку і згодом будуть встановлені ще в п'яти містах України, показують історії кожного з тих, хто зображений на стенді; чому він вакцинувався, що його спонукало це зробити. Тут є історії медичних працівників, історії хворих людей з неінфекційними захворюваннями, які, перебуваючи на самоізоляції, боялися виходити в суспільство та очікували на вакцину", - сказав Ляшко.

Читайте також: В Україні за добу зробили понад 71 тисячу COVID-щеплень

За його словами, ці стенди повинні привернути увагу до вакцинації та розповісти, які переваги щеплення від COVID-19. Зокрема, інсталяція «Захищені», яка розміщена у Маріїнському парку, розповідає про переваги вакцинації від COVID-19 через історії українців, які вже отримали щеплення. Всього таких стендів у Маріїнському парку - 10. Тут розміщені стенди з фотографіями щеплених від COVID-19 українців. Щоб послухати історії цих українців, достатньо просто підняти руку, і стенди, обладнані датчиками руху, «заговорять» їхніми голосами.

Інсталяція «Захищені» у Маріїнському парку / Фото: Анатолій Сірик

У парку також розміщені ідентичні дзеркальні стенди, за допомогою яких можна зробити селфі та викласти їх у соцмережі разом із власною розповіддю, що саме спонукало вас вакцинуватися.

Друга інсталяція під назвою «Проєкція можливостей» розміщена біля КМДА на вул. Хрещатик, 36. Вона має форму циліндричної равликоподібної конструкції, через яку можна пройти як крізь коридор. У ній прорізані написи: «обіймайся», «подорожуй», «живи», «торкайся», «цілуйся», «вривайся», «знайомся», «втілюй», які віддзеркалюються світловими відбитками на підлозі.

Читайте також: На Тайвані почали робити щеплення власною CОVID-вакциною

Аналогічні інсталяції встановлять також у найбільших містах України — Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові.

Стенди відкрито з ініціативи Міністерства охорони здоров’я України, Київської міської державної адміністрації (КМДА) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Інсталяції розроблені та втілені агенціями Postmen та Vandog за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-