У Києві в межах акції Clean day миють площу біля Нацопери і пам'ятник Лисенку

У Києві в межах акції Clean day миють площу біля Нацопери і пам'ятник Лисенку

Фото
Укрінформ
У Києві розпочався проєкт Clean day, під час якого помиють після масштабної реконструкції площу перед Національним театром опери та балету, а також пам’ятник Миколі Лисенку та фонтан.

Про це розповіла представниця сервісної компанії "Інвайт" Людмила Малих, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні черговий проєкт Clean day "Велике миття біля Національної опери". Для нашої компанії на цій локації це вже другий проєкт - у 2017 році, при підготовці до Євробачення, ми вже мили пам'ятник Миколі Лисенку та фонтан. Сьогодні це подарунок місту до Дня Незалежності", - розповіла Малих.

Велике миття біля Національної опери / Фото: Анна Войтенко, Укрінформ

За її словами, у межах проєкту відбудеться фінальне післябудівельне миття нового плиткового покриття площі, очищення пам’ятника Миколі Лисенку від бруду та пилу, що утворились під час ремонтних робіт, видалення іржі та вапняних відкладень і графіті з музичного фонтана тощо.

"Набагато складніше забруднення на самому фонтані, набагато більше іржі та вапняних відкладень. Також дуже багато зображень графіті, які взагалі вважаються одними з найскладніших забруднень", - зауважила представниця компанії.

Вона додала, що у межах проєкту прибиратимуть також територію скверу біля Нацопери. До робіт залучено понад 20 клінерів.

У компанії зазначили, що для виконання всього масиву робіт використовуватимуться виключно професійні технології, техніка, мийні засоби та інвентар. Роботи здійснюють кваліфіковані працівники-клінери, що мають досвід реалізації таких інфраструктурних проєктів.

Читайте також: Alyona Alyona після дрифту відмиває Софійську площу

Організаторами проєкту виступили Шевченківська райдержадміністрація в місті Києві та сервісна компанія «Інвайт» за сприяння КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Шевченківського району» та Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району.

Clean day – соціальний проєкт, який реалізується з 2016 року. Його метою є впорядкування пам'ятників, пам’яток архітектури, прилеглих до них територій та інших об‘єктів інфраструктури міст.

Роботи з реконструкції площі перед Національним академічним театром опери та балету імені Тараса Шевченка здійснювалася в межах програми Президента "Велике будівництво".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-