Домагання в університеті ім. Карпенка-Карого: асоціація жінок-юристок вимагає реакції влади

Домагання в університеті ім. Карпенка-Карого: асоціація жінок-юристок вимагає реакції влади

Укрінформ
Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем" закликає дружину Президента Олену Зеленську та очільників відомств відреагувати на інформацію про домагання викладача Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого Володимира Талашка до студенток.

Про це йдеться у відкритому зверненні "ЮрФем", передає Укрінформ.

"Ми звертаємося до першої леді Олени Зеленської з проханням відреагувати на неприпустиму ситуацію, яка склалася. Оскільки сексуальні домагання дуже важко довести юридично через відсутність доказів, єдиний спосіб припинити вкорінену практику сексуального насильства в українських ЗВО – це максимальний розголос і підтримка постраждалих з боку держави", - йдеться у заяві.

В асоціації закликають міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та міністра освіти і науки Сергія Шкарлета сприяти повному і неупередженому розслідуванню ситуації, яка склалася в КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого, а також провести розслідування в інших закладах вищої освіти, які підпорядковані МКІП та МОН, на наявність харасменту і домагань до студенток з боку викладачів.

Читайте також: Університет ім. Карпенка-Карого створив робочу групу з розслідування домагання викладачів

У "ЮрФем" також закликають міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського провести неупереджене розслідування домагань з боку викладача КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого до своїх студенток та інших подібних справ.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало службове розслідування щодо одного з викладачів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого через неприпустиму поведінку щодо студенток.

Раніше ЗМІ повідомили, що актора фільму "В бій ідуть тільки "старики", педагога і художнього керівника факультету дикторів-тележурналістів університету Карпенка-Карого Володимира Талашка звинуватили в сексуальних домаганнях до студенток і абітурієнток.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-