Героїка УПА і підпілля ОУН: у Києві виставка про боротьбу за незалежність України

Героїка УПА і підпілля ОУН: у Києві виставка про боротьбу за незалежність України

Фото
Укрінформ
В Музеї книги і друкарства відбулася виставка "За суверенну соборну Українську державу. Героїка УПА і підпілля ОУН", яка покликала розвіяти міф про “випадковість” незалежності української держави.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначили учасники заходу, виставка демонструє тяглість боротьби за незалежність України у 20 ст. та актуальність її оборони у 21 ст. Підбираючи артефакти на цю виставку, організатори прагнули створити можливість кожному доторкнутися до буремних і героїчних сторінок, побачити минуле очима його сучасників.

Читайте також: Музей Соломії Крушельницької у Львові розширять - мерія викупила сусідню з ним квартиру

Відвідувачі виставки мають можливість переосмислити доленосні події та заглибитись у вивчення історії обстоювання незалежності, розбудови державності України.

Виставка складається з п'яти розділів. Перший розділ “Ми стали волі на сторожі. За українську самостійну соборну державу і за волю народів і людини!” ґрунтується на свідченнях діячів та очевидців різних часів. Другий - “Мистецтво нескорених” - дає можливість ознайомитись з бофонами, листівками, плакатами, збірниками пісень, поезій 20 століття.

Виставка «За суверенну соборну Українську державу. Героїка УПА і підпілля ОУН» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Окремий розділ «Совершенно секретно» присвячено висвітленню трагічних сторінок репресій та провокацій КГБ-МГБ, а також боротьбі радянських органів з ОУН-УПА, міфам про Українську повстанську армію та частково подіям 21 століття.

Читайте також: До Дня Незалежності проведуть марафон з удосконалення української Вікіпедії

Експонати на виставку було надано ГО “Y2 Antique House”, Музеєм книги і друкарства України та Музеєм революції Гідності.

Охочі можуть відвідати виставку до 30-річчя Незалежності України за адресою вул. Лаврська, 9, корпус 9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-