Поліція забирає у райвідділ учасників сутичок під ОП

Поліція забирає у райвідділ учасників сутичок під ОП

Фото
Укрінформ
Поліція Києва доставляє у районне відділення учасників сутичок під Офісом Президента, де зібралися противники ЛГБТ-прайду у форматі рейву, який раніше був анонсований.

Про це повідомила заступниця начальника відділу комунікацій головного управління Нацполіції в Києві Юлія Гірдвіліс в ефірі Україна 24, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні під час проведення мітингу біля Офісу Президента України двоє учасників вчинили словесний конфлікт, нецензурно висловлювались в бік правоохоронців та інших громадян. На зауваження припинити дії молодики не реагували. Поліцейські зупинили дії правопорушників та доставили їх до районного управління поліції", - сказала вона.

Під ОП сталися сутички між противниками ЛГБТ-прайду і поліцією / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

За інформацією Гірдвіліс, на порушників складені протоколи за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, це дрібне хуліганство. "Згодом ситуація з провокуванням конфліктів повторилася з іншими активістами, і наразі правоохоронці доставляють активних учасників до районного управління", - додала вона.

Також Гірдвіліс зауважила, що поліція згодом оновлюватиме інформацію щодо ситуації під Офісом Президента.

Як повідомляв Укрінформ, на підході до Офісу Президента сталася штовханина між противниками ЛГБТ-прайду, який раніше анонсувався кількома громадськими організаціями, і поліцейськими.

Читайте також: Противники прайду блокують виїзд транспорту ЛГБТ з-під Офісу Президента

Деякі з противників ЛГБТ-прайду відламали раніше встановлений шматок кордону, але не змогли прорватися повз правоохоронців, які стоять тут у кілька рядів.

Поліцейські застосували у бік противників ЛГБТ сльозогінний газ, ті зі свого боку кидали у них пляшки, скандуючи "Ганьба" і "Разом - і до кінця".

Сутичка була короткотривала, у ній брали участь по кілька десятків противників ЛГБТ-прайду і поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-