Столичний суд залишив під вартою двох обвинувачених у вбивстві безхатька

Столичний суд залишив під вартою двох обвинувачених у вбивстві безхатька

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив під вартою двох обвинувачених у катуванні та вбивстві безпритульного, що відбулося у вересні минулого року в центрі столиці.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду у Фейсбуці.

“26 липня 2021 року колегія суддів Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу Святошинського районного суду міста Києва від 9 липня 2021 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу обвинуваченим та продовжено обвинувачуваним Л. та К. строк тримання під вартою в ДУ «Київський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України до 6 вересня 2021 року включно. За результатом апеляційного розгляду ухвалу Святошинського районного суду міста Києва від 9 липня 2021 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту – без задоволення”, - йдеться у повідомленні.

В установі нагадали, що ці двоє громадян обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство»), ч. 2 ст. 121(«Умисне тяжке тілесне ушкодження»), ч. 2 ст. 127 («Катування»), ч. 2 ст. 162 («Порушення недоторканності житла»), ч. 3 ст. 186 («Грабіж»), ч. 1 ст. 353 («Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи»), ч. 2 ст. 296 («Хуліганство»), ч. 4 ст. 296 («Хуліганство») ККУ.

Як повідомлялося, 21 жовтня 2020 року трьом чоловікам, яких затримали за катування безпритульних людей, було повідомлено про підозру в умисному вбивстві.

У Київській міській прокуратурі поінформували, що троє чоловіків віком від 20 до 42 років упродовж серпня-вересня 2020 року знущалися з безпритульних, які жили на території покинутої будівлі на вул. Обсерваторній у Шевченківському районі столиці.

За інформацією прокуратури, чоловіки розпилювали в обличчя потерпілим перцевий газ, після чого жорстоко били, а свої дії знімали на телефон та надалі викладали запис у телеграм-канал. Правоохоронці з'ясували, що від них постраждали троє безпритульних.

Тож 29 вересня минулого року зловмисників затримали, повідомили про підозру і обрали їм запобіжні заходи.

Надалі, як уточнили правоохоронці, під час розслідування та аналізу відеозаписів, вилучених з мобільних телефонів підозрюваних, слідчі поліції встановили причетність підозрюваних до ще одного злочину, а саме - умисного вбивства безпритульного чоловіка, тіло якого з ознаками удушення було знайдено 19 вересня минулого року на дитячому майданчику на вул. Трьохсвятительській у Києві.

Як з’ясувалось, зловмисники, побачивши у дитячій дерев’яній бесідці чоловіка, який видався їм безхатченком, підійшли до нього та почали завдавати удари в голову. Після цього один із підозрюваних рукою обхопив шию потерпілого, позбавивши останнього можливості дихати, а інший підозрюваний при цьому здійснював відеозапис злочинних дій на мобільний телефон.

Читайте також: У львівській лікарні помер другий безхатько, над яким знущалися підлітки

За результатами розслідування 21 жовтня минулого року цим особам було повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 3 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 162 (незаконне проникнення до житла), ч. 1 ст. 353 (самовільне привласнення владних повноважень) ККУ.

Як уточнювалося, щодо підозрюваного, який перебуває під домашнім арештом, вирішується питання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою.

Чоловікам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-