На столичному автовокзалі після реконструкції відкрився готель

На столичному автовокзалі після реконструкції відкрився готель

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася церемонія відкриття оновленого вперше за 60 років Центрального автовокзалу, який щорічно зможе приймати 2,5 млн пасажирів.

Реконструкція коштувала інвесторам 100 млн гривень. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу всіх привітати з відкриттям оновленого автовокзалу. Це приклад нових та водночас сучасних об’єктів інфраструктури. І ми сподіваємось, що це лише перший об’єкт такого рівня і якості в нашій інфраструктурній родині», - наголосив під час відкриття міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Так, у реконструйованому автовокзалі збільшилась із 12 до 30 кількість платформ, створено комфортні зали очікування. Тут є каси, ескалатори, фудкорти, інфраструктура для маломобільних груп населення, кімната матері й дитини, вбиральні, а також готель на 34 номери.

Центральний автовокзал Києва відкрився після масштабного оновлення / Фото: Юлія Овсяннікова

За словами міністра, оновлений автовокзал зможе приймати 2,5 млн пасажирів на рік, а його модернізація коштувала компанії «Укрпас» 100 млн грн.

Ще 20 млн грн були вкладені в розробку IT-рішень. Зокрема, з’явився омніканальний сервіс із продажу квитків, який передбачає автоматизацію процесів, диспетчеризацію, інтегровану базу даних рейсів, обмін даними з перевізниками та іншими автостанціями.

Також відбувся запуск онлайн-маркетплейсу, де можна купити квитки з будь-яких автостанцій і безпосередньо від перевізників. Примітно, що компанія планує вкласти ще 70 млн грн в розвиток IT-складової впродовж найближчого року.

Читайте також: Кличко обіцяє звільнити винних, якщо Подільський міст не здадуть цьогоріч

«Думаю, тепер інвестори побачили, що держава може бути надійним партнером. Тут усе прозоро – була приватизація, й інвестор виконав усі свої зобов’язання», - додав Кубраков.

Київський центральний автовокзал і ще 23 автостанції у столиці та області були приватизовані компанією «Укрпас» ще у березні 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-