До Дня Незалежності відкриють оновлену Театральну площу - фото

До Дня Незалежності відкриють оновлену Театральну площу - фото

Велике будівництво
Укрінформ
До Дня Незалежності у столиці відкриють повністю оновлену Театральну площу перед будинком Національної опери, також відремонтують фасад опери.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційна Фейсбук-сторінка президентської програми «Велике будівництво».

Благодійний проєкт «Автомагістралі-Південь»: відновлюємо Театральну площу / Фото: Автомагістраль-Південь

Ремонт Театральної площі став благодійним проєктом компанії «Автомагістраль-Південь», яка відновлює дороги в різних регіонах України за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Останніми роками ми дуже активно працюємо у Києві – відновили найбільші столичні магістралі - проспекти Дружби Народів, Заболотного, Бандери та інші дороги. Давно хотіли зробити киянам подарунок. Нам здається, відновлення Театральної площі з радістю сприймуть як кияни, так і численні гості міста», – коментує генеральний директор компанії Микола Тимофеєв.

У ході ремонту повністю замінять гранітні плити і відновлять бетонну основу. На думку фахівців, нинішній незадовільний стан Театральної площі визнаний тим, що при будівництві тридцять років тому не зробили систему поливу зелених зон. Для поливу на площу регулярно заїжджала вантажівка з цистерною, при тому, що покриття не було розраховане під її вагу. Взимку гранітне покриття пошкоджувалось снігоприбиральною технікою. Бетонна основа руйнувалася в результаті агресивного впливу солі, якою обробляють ожеледь.

Читайте також: На півдні Одещини почали прокладати автодорогу до курортів в обхід Молдови

Тому проєкт реконструкції передбачає встановлення системи поливу зелених зон, повну заміну електромереж і реконструкцію опор ліхтарів, гідроізоляцію цокольного поверху опери і фарбування фасаду будівлі. На сходах, парапетах і прилеглій до театру території покладуть нові гранітні плити.

Читайте також: У селі Пархомівка на Харківщині завершили капітальний ремонт ліцею - фото

Раніше координатор «Великого будівництва», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомляв, що до Дня Незалежності в Києві відкриють новий урбан-парк на території ВДНГ. Парк, який створюють за інфраструктурною програмою Президента Володимира Зеленського, матиме десятки обладнаних майданчиків для занять різними видами спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-