У Києві відправили під арешт підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки, який втік з-під варти

У Києві відправили під арешт підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки, який втік з-під варти

Укрінформ
У Києві підозрюваному у зґвалтуванні 13-річної дівчинки, який напередодні втік з-під варти, повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

Згідно з матеріалами слідства, чоловік був затриманий 4 липня за підозрою у зґвалтуванні 13-річної дівчинки, вчиненому напередодні на території Подільського району столиці. Його доставили до Подільського управління поліції та помістили до камери для затриманих.

"Однак 6 липня підозрюваний вчинив втечу з-під варти, віджавши решітку, вийшов у двір управління та за допомогою пожежної драбини виліз на дах будівлі, після чого зник в невідомому напрямку", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Другий рік поспіль зростає кількість дітей, яких зґвалтували - Венедіктова

Також з’ясувалося, що підозрюваний під час затримання надав анкетні дані іншої особи.

За результатами розшукових заходів 7 липня втікача затримали в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України на даху однієї з будівель на території Подільського району.

Суд обрав йому безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється за двома статтями – ч. 4 ст. 154 (зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років) та ч. 1 ст. 393 (втеча з-під варти) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Також Подільська окружна прокуратура Києва 6 липня розпочала кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості з боку працівників Подільського УП ГУНП у м. Києві за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Фото: ГУ Нацполіції Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-