Екскерівник «Муніципальної охорони» привласнив пів мільйона з бюджету, на нього чекає суд

Екскерівник «Муніципальної охорони» привласнив пів мільйона з бюджету, на нього чекає суд

Укрінформ
У Києві екскерівника комунального підприємства "Муніципальна охорона" і підприємця судитимуть за привласнення 580 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Київська міська прокуратура.

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) "Муніципальна охорона" і директора приватного підприємства за фактом заволодіння бюджетними коштами, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У Києві керівників парків «Конча-Заспа» і «Голосіївський» спіймали на хабарях

Згідно з матеріалами досудового розслідування, КП "Муніципальна охорона" провело процедуру закупівлі послуг із професійного навчання та підвищення кваліфікації охоронників на 300 слухачів.

Однак з метою заволодіння бюджетними коштами директор КП вступив у злочинну змову із директором товариства, яке отримало право на проведення навчання, підписав та затвердив акти здачі – прийняття наданих послуг, достеменно знаючи, що навчання та підвищення кваліфікації охоронників фактично не відбувалось, тобто умови договору не виконані.

Читайте також: У метро Києва «наварили» 12 мільйонів на лампочках, підряднику оголосили підозру

Від замовника в особі КП "Муніципальна охорона" на рахунок приватного товариства перераховано понад 580 тис. грн за ненаданні послуги, що підтверджується висновком експертизи.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня у Службі безпеки України поінформували про викриття схеми розкрадання більш як 1,5 млн грн державних коштів, виділених на будівництво відділення лікарні для хворих на COVID-19 у Закарпатській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-