У КМДА спростовують, що освітян вакцинують препаратом від дифтерії замість Pfizer

У КМДА спростовують, що освітян вакцинують препаратом від дифтерії замість Pfizer

Укрінформ
Інформація щодо щеплення проти коронавірусу викладачів деяких вишів нібито іншим препаратами, а не вакциною від виробника Pfizer, яка була поширена через соціальні мережі, – не підтвердилася.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє пресслужба КМДА.  

"Для перевірки процесу вакцинації співробітників вишів від COVІD-19, зокрема викладачки Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, у Департаменті охорони здоров’я створили спеціальну комісію", - повідомив Поворозник.

За його словами, наразі отримано результати перевірки.

«Члени комісії розглянули відповідні документи та відібрали пояснення від медиків вакцинальної бригади і адміністрації медичного закладу. За результатами розгляду встановлено, що вакцинація проводилася з дотриманням належних умов зберігання, транспортування, приймання та обліку вакцин», – повідомив Поворозник.

Він пояснив, що медзаклад отримує вакцину Comirnaty виробника Pfizer на Базі спеціального медичного постачання міста Києва поштучно, у флаконах без пакування. Для її безпечного транспортування використовуються пусті упаковки від інших вакцин, попередньо перемарковані.

Зазначається, що кількість охочих щепитися співробітників університету станом на ранок 10 червня 2021 року в порівнянні з інформацією, яка була попередньо надана, збільшилась на 48 осіб. Тому вакцинальна бригада у терміновому порядку отримувала додаткові дози вакцини. За браком часу переробити та перемаркувати упаковку з-під вакцини від дифтерії та правця не було можливості, тож медики обмежилися тим, що перекреслили назву на коробці.

Під час проведення вакцинації безпосередньо у приміщенні Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова порожня коробка від іншого препарату з перекресленою назвою була використана для складання пустих флаконів і подальшої утилізації згідно з чинними вимогами. Ця коробка була на додатковому (не маніпуляційному) столі, разом із іншими використаними матеріалами.

Читайте також: Столичний центр COVID-вакцинації цього тижня змінює дні прийому

«За результатами перевірки члени комісії Департаменту охорони здоров’я дійшли висновку, що факти використання іншого медичного препарату не підтвердилися. Співробітники Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова були щеплені вакциною Comirnaty виробника Pfizer», – зазначив Поворозник.

Станом на 15.06.2021 не надходило жодних звернень або скарг до Департаменту охорони здоров’я або медичного закладу, який надав вакцинальну бригаду для проведення вакцинації у вищому навчальному закладі.

«Враховуючи важливість та делікатність питання вакцинації, ми переконливо просимо не розповсюджувати неперевірену інформацію, не оперувати недостовірними даними. Якщо ви маєте хоч якісь сумніви – зверніться до фахівців, не соромтеся уточнити чи перепитати, адже мова йде не лише про ваше здоров’я, а й про репутацію медиків, які вже більше року борються із пандемією», – закликав Поворозник.

Раніше викладачка Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Леся Дубчак на своїй сторінці у Facebook повідомила, що під час вакцинації від коронавірусу на столі знаходилась коробка з-під простроченої вакцини від дифтерії та правця індійського виробника, в яких знаходились ампули вакцини.  

Як повідомляється, у столичному Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі Міжнародного виставкового центру, за 12-13 червня вакциновано 6 410 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-