«Колумбайн по-київськи»: поліція встановила підлітка, який погрожував школі

«Колумбайн по-київськи»: поліція встановила підлітка, який погрожував школі

Укрінформ
Правоохоронці Києва вжили заходів для посилення охорони однієї зі шкіл після виявлених у груповому чаті у Телеграмі повідомлень погрозливого змісту.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

Як зазначається, 18 травня під час моніторингу інтернету працівники кіберполіції виявили у Телеграмі груповий чат під назвою «Колумбайн - возрождение», учасниками якого були 169 користувачів.

«Під час аналізу змісту листування між учасниками чату правоохоронці виявили розміщене о 20:21 повідомлення: «Завтра школа номер 250 міста Київ запам'ятає цей день назавжди». О 20:40 інший користувач цього ж чату розмістив фото рушниці «ІЖ 81», яку, як вбачається зі змісту повідомлення, він нібито викрав у свого батька», - зазначили у прокуратурі.

За матеріалами кіберполіції було розпочато кримінальне провадження та одночасно вжито заходів для посилення охорони спеціалізованої школи №250 Києва.

Читайте також: У столиці затримали чоловіка, який погрожував підірвати ЖЕК гранатою

Правоохоронці оперативно встановили автора першого повідомлення, яким виявився 15-річний учень іншої школи. Під час обшуку у нього вдома виявлено та вилучено мобільний телефон і персональний комп’ютер. Хлопець сказав, що це повідомлення у чаті зробив жартома, а з автором посту про рушницю не знайомий.

З учнем та його батьками правоохоронці провели профілактичну бесіду. Особу і місцезнаходження користувача чату, який виклав фото рушниці, встановлюють.

Як повідомлялося, в одній зі шкіл російського міста Казань 11 травня сталася стрілянина, внаслідок якої загинули 11 осіб, зокрема дев'ятеро дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-