У Києві запустили перше радіо для школярів

У Києві запустили перше радіо для школярів

Укрінформ
У Києві в тестовому режимі запрацювало перше онлайн радіо «П.О.Р.Ш.» для школярів.

Як передає Укрінформ, долучитися до нього можна на сайті радіо або через додаток, який можна завантажити на Google Play або App Store, повідомляє пресслужба КМДА.

"Мета проєкту – залучення учнівської молоді до створення цікавого контенту для своїх однолітків. Діти самостійно створюватимуть онлайн подкасти та проводитимуть інтерв’ю з цікавими особистостями: відомими киянами, освітянами, батьками, шкільними друзями та іншими. Таким чином у школярів з’явиться ще одна додаткова можливість навчитися презентувати себе, вести дискусії та спробувати себе в ролі діджея», – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що з дітьми працюватимуть професійні радіоведучі, медіапсихологи та медіаексперти, які ділитимуться своїм досвідом та порадами. Окрім того, школярів навчатимуть медіаграмотності, критичному мисленню, а також розкажуть про основи журналістської етики.

Абревіатура назви «П.О.Р.Ш.» розшифровується як перше онлайн радіо «Школа». Сам проєкт ініційований КНП «Освітня агенція міста Києва».

Як відзначив директор КНП «Освітня агенція міста Києва» Бадрі Лолашвілі, вже після локдауну столичні школярі зможуть спробувати себе в радіожурналістиці.

Читайте також: Столичні школи почнуть набір першачків у травні

«Усі охочі матимуть можливість дослідити механізми створення інформаційних потоків, розробляти власні авторські програми та складати музичні підбірки», - додав Лолашвілі.

За його словами, деякі київські школи вже планують запускати роботу радіо «П.О.Р.Ш.» під час виховних годин та на перервах. На школярів очікують інтелектуальні вікторини з подарунками, а також можливість передавати вітання друзям та замовляти пісні.

Також Лолашвілі зазначив, що найближчим часом в ефірі радіо «П.О.Р.Ш.» з’явиться блок новин, завдяки якому можна буде дізнатися про найактуальніші освітні події Києва.

Як повідомлялося, Комісія з надзвичайних ситуацій Києва продовжила карантин у Києві до 30 квітня. Зокрема, у місті залишаться закритими всі школи і дитячі садки. Увесь громадський транспорт - наземний і метро - працюватиме за спеціальними перепустками. Тобто, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-