У Києві з початку тижня від COVID-19 померла 231 людина

У Києві з початку тижня від COVID-19 померла 231 людина

Укрінформ
У столиці з початку цього тижня від коронавірусу померла 231 людина.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Великою залишається кількість летальних випадків від вірусу в столиці. Тільки з початку цього тижня, за 5 діб, у Києві померла 231 людина", - сказав Кличко у п’ятницю.

Крім того, за його словами, багатьом із тих, хто подолав коронавірус, доводиться потім лікувати і наслідки хвороби.

"За спостереженнями лікарів, після COVID-19 у пацієнтів трапляються після інфекційні ускладнення. Найбільш поширені з них - ураження судинних систем органів людини, зокрема серцево-судинної, може розвиватися серцева недостатність, інфаркти та інсульти. А через вплив на ендокринну систему у хворих погіршується робота щитовидної та підшлункової залоз. Звідси - тахікардія, набряки, слабкість, у деяких людей випадіння волосся", - додав мер.

Читайте також: Після 30 квітня: Кличко прокоментував можливість продовження карантину

Також він зазначив, що може розвиватися або ускладнюватися перебіг цукрового діабету; знижуватися слух, страждає і дихальна система - легені. А через ураження судин нирок у пацієнтів розвивається ниркова недостатність.

"Тому відновлення організму після коронавірусу відбувається не так швидко і не так просто. Особливо зараз, коли ускладнився перебіг хвороби, а вірус став більш агресивним. Саме тому головне - це берегтися від зараження", - наголосив Кличко.

Читайте також: Українці назвали головну причину, що заважає здолати COVID–19

Як повідомляв Укрінформ, у столиці за минулу добу кількість киян, які захворіли на COVID-19, зросла на 1609 осіб - до 183 300.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-