Розвантажити дороги Києва: у передмісті зведуть три нові розв'язки

Розвантажити дороги Києва: у передмісті зведуть три нові розв'язки

Відео
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) збудує три нові транспортні розв'язки на під'їздах до Києва із запланованих п'яти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба агентства у Фейсбуці.

«На жаль, ми так і не отримали вчасного рішення Києва щодо відведення землі під розв’язки в Білогородці та Чайках. Тож буде збудовано 3 замість запланованих 5 розв’язок. Системним розв'язанням проблеми стане завершення будівництва Київської обхідної дороги», - розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Читайте також: Укравтодор активно шукає додаткові джерела фінансування «Великого будівництва»

Для будівництва розв'язок на під’їздах до Києва визначено три місця: траса M-05 Київ – Одеса км 15+390 (Чабани) та км 21+847 (Віта - Поштова); траса M-06 Київ – Чоп км 21+767 (Стоянка). У Чабанах уже зробили підготовчі роботи, встановлюють фундаменти та опори естакади. У Стоянці тривають земляні роботи та влаштування бетонного огородження на естакаді. Технічний нагляд робіт здійснює німецька компанія Kocks Consult GmbH.

«Хаотична забудова Києва та його передмість, відсутність у столиці реального Генплану є причинами транспортного колапсу на підходах до столиці, які одночасно є міжнародними транспортними коридорами та щоденними маршрутами жителів агломерації», - зазначив Кубраков.

Читайте також: Новий Генплан Києва: в ОАСК відкрили справу і назвали дату підготовчого засідання

Розв’язки дозволять безпечно розподіляти транспортні потоки, розвантажать транспорті вузли на міжнародних трасах та покращать безпеку руху в місцях концентрації транспорту поблизу столиці. Фінансуватимуть будівництво розв’язок коштом позик Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Термін виконання робіт – 2 роки.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі до Дня незалежності відкриють Південний обхід міста. Його почали створювати ще 10 років тому, але відновити роботи вдалося лише завдяки президентській програмі «Велике будівництво».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-