Треба виграти час: Кличко наполягає на загальнонаціональному локдауні

Треба виграти час: Кличко наполягає на загальнонаціональному локдауні

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що поки не розпочнеться масова вакцинація українців від коронавірусної хвороби, немає іншого способу для подолання епідемії, як запровадження загальнонаціонального локдауну.

Про це він сказав на брифінгу 12 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як ви знаєте, минулої п'ятниці я звернувся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Зокрема, з обмеженням пересування між регіонами країни та контролем за дотриманням суворих правил. Нам відповіли, що це недоцільно і уряд такий карантин запроваджувати не збирається», - сказав Кличко.

Він підкреслив, що ситуація тривожна не тільки в Києві. «Фахівці, вірусологи, інфекціоністи попереджають про велику ймовірність подальшого стрімкого розповсюдження вірусу. А це - ще більше важких хворих, ще більше смертей», - вважає Кличко.

За його словами, можна думати, що фахівці помиляються, і сподіватися на кращий сценарій. «Але в умовах постійної міграції населення регіонами країни, недотримання правил і в умовах відсутності масової вакцинації оптимістичного сценарію, як би ми на нього не сподівалися, на жаль, не буде», - зауважив Київський міський голова.

Він додав, що регулярно буває в інфекційних відділеннях столичних лікарень і щодня отримує десятки дзвінків з проханням допомогти госпіталізувати чи поховати людей, а також дзвінків з лікарень про закінчення кисню чи потребу в додаткових ліжках для хворих на коронавірусну хворобу.

Читайте також: Запроваджувати тотальний локдаун по всій країні немає потреби – Шмигаль

«При цьому ми бачимо, що багато людей не дотримуються правил: не носять маски навіть у публічних місцях, гуляють натовпами, влаштовують вечірки, їдуть відпочивати в інші міста, так само, як з інших регіонів України багато людей кожного дня приїжджають до Києва. Тобто покращення ситуації в якомусь одному регіоні не означає подолання ситуації загалом, бо відбувається постійна міграція людей, а значить - і міграція вірусу. Ми будемо то виходити з «червоної зони», то потім у неї потрапляти», - сказав Кличко.

Він нагадав, що саме тому звернувся до уряду з проханням ухвалити рішення про загальнонаціональний локдаун.

«Так, воно непопулярне. Але в такій ситуації зі стрімким розповсюдженням вірусу треба усвідомлювати: ціна може бути надто високою! Адже йдеться про те, в першу чергу, щоб зберегти здоров'я і життя мільйонів людей. Це - головне! Треба виграти час, поки не розпочнеться масова вакцинація українців, немає, на жаль, інших способів», - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, 9 квітня Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до уряду із закликом невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. На його думку, пересування між регіонами країни повинне бути обмежене, з контролем за дотриманням суворих правил.

Читайте також: Рівень госпіталізацій COVID-хворих перевищений у 20 областях та Києві

Того ж дня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на заклик Кличка у Фейсбуці, запропонувавши призначити нового голову Київської міської держадміністрації, якщо мер столиці Віталій Кличко, який також є головою КМДА, вважає, що йому недостатньо повноважень для ефективної протидії COVID-19 у Києві.

За минулу добу кількість киян, які захворіли на COVID-19, зросла на 537 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-