У столиці почався ремонт ділянки Кільцевої дороги

У столиці почався ремонт ділянки Кільцевої дороги

Фото
Укрінформ
Київ розпочав ремонт ділянки Кільцевої дороги, яка ще донедавна була на балансі Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КК "Київавтодор".

"10 квітня стартував капітальний ремонт Кільцевої дороги (автошлях Т-1027) на ділянці від вулиці Ватутіна до Одеської площі. Перший етап робіт виконують на ділянці від вул. Луценка до Одеської площі", - йдеться у повідомленні.

Загальна протяжність ділянки ремонту становить 2,93 км. Розпочався капітальний ремонт з основи – прокладання дощової каналізації. Це 4775 м п. нових інженерних мереж, адже на сьогодні дощова каналізація на ділянці від вул. Ватутіна до Одеської площі повністю відсутня.

У рамках капітального ремонту буде влаштована нова основа дорожнього одягу та 3-шарове асфальтобетонне покриття площею 145185 кв. м. Також відремонтують тротуари і облаштують велодоріжку. Крім того, капітальний ремонт включає оновлення 3-х світлофорних об’єктів, встановлення бар’єрної огорожі та 8-ми павільйонів очікування на зупинках громадського транспорту.

Освітлюватимуть вулицю енергоощадні LED-ліхтарі, які встановлять на 260 нових опорах. Крім того, для комфорту місцевих мешканців уздовж магістралі встановлять шумозахисні екрани довжиною 1283 м. п. та озеленять прилеглу територію.

Варто зазначити, що ще донедавна ця й інші ділянки Київського напівкільця перебували на балансі Київської області. За технічним станом ця ділянка Кільцевої дороги була однією з найгірших. Про це говорять численні скарги киян, які надходили до Контактного центру міста Києва 15-51. Передали цю ділянку Кільцевої дороги місту лише торік. І столиця одразу взялась за її капітальне оновлення.

Читайте також: У Києві висадили «Алею єдності»

Раніше на значній частині Київського напівкільця, що була на балансі міста, виконано масштабні капітальні ремонти, зокрема, відремонтовано просп. Академіка Палладіна, вул. Заболотного, Кільцеву дорогу від просп. Перемоги до вул. Микільської.

Як повідомлялося, з 06:00 10 квітня до 30 червня на Кільцевій дорозі частково обмежать рух транспорту.

Фото: Київавтодор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-