Заповненість ліжок у медзакладах Києва майже 80%

Заповненість ліжок у медзакладах Києва майже 80%

Укрінформ
У лікарнях Києва від "ковіду" лікуються 4464 хворих, 2946 пацієнтів - у тяжкому стані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Як бачимо, не зменшується кількість госпіталізованих пацієнтів і тих, які перебувають у важкому стані. Загалом у стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 4464 хворих з коронавірусом, з них 34 дитини", - сказав Кличко.

За його словами, 2946 пацієнтів знаходяться у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3526 людей. Під апаратами ШВЛ – 57 хворих. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – майже 80%.

"Ми сьогодні робимо все можливе, щоб не допустити колапсу медичної системи, тому постійно збільшуємо кількість ліжок для пацієнтів хворих з коронавірусом. На сьогодні в Києві 6 169 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Цього тижня столиця розпочала розгортати ще 236 ліжок. Загалом з початку нової хвилі захворювання ми підготували майже 1100 ліжок", - розповів він.

Читайте також: У Києві підготували ще понад 800 COVID-ліжок

За його словами, сьогодні приймають пацієнтів з коронавірусом у 30 медзакладах столиці. Зокрема, днями хворих розпочали приймати і в трьох лікарнях "Укрзалізниці".

"Що ж до інших медзакладів, відомчих лікарень МОЗ та Національної академії медичних наук, де є і ліжка, і медперсонал, - то попри наші неодноразові звернення, там досі не приймають хворих на COVID-19 киян", - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 30 березня, зареєстрували 11 226 нових випадків COVID-19. Померли 407 осіб, одужали 6 405.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-