У Києві відкриють щонайменше 50 електрозаправок

У Києві відкриють щонайменше 50 електрозаправок

Фото
Укрінформ
Київська міська державна адміністрація та Група «Нафтогаз» уклали меморандум про взаємодію та співпрацю, в рамках якого у столиці буде відкрито щонайменше 50 електричних зарядних станцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Сторони домовились про об’єднання зусиль у впровадженні енергоефективних та екологічно безпечних технологій, популяризації використання електрокарів та створення відповідної інфраструктури для їх підзарядки у місті Києві. Група «Нафтогаз» планує відкрити щонайменше 50 електричних зарядних станцій в столиці, забезпечивши можливість заряджання електрокарів у всіх районах міста», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Мінінфраструктури розробили план переходу на екотранспорт до 2030 року

Зазначається, що зарядна станція, яку встановили в рамках меморандуму, вже працює на Бессарабській площі. Там облаштували чотири паркомісця із зарядним комплексом типу EUA-2, що підходить для основних видів електромобілів світових брендів. Середній час заряджання одного автомобіля до 2,5 години. Розрахуватися водії можуть банківською карткою за допомогою спеціального додатку на мобільному телефоні.

Як повідомлялося, минулого року паркувальні майданчики у центрі Києва почали облаштовувати зарядними станціями для електромобілів.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-