У київському центрі нефрології вперше трансплантували нирку

У київському центрі нефрології вперше трансплантували нирку

Укрінформ
У Київському міському центрі нефрології та діалізу вперше трансплантували нирку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційний портал Києва з посиланням на першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

«У столиці найкращі нефрологи. І це не просто слова: 6 березня 2021 року лікарі столичного центру нефрології і діалізу вперше трансплантували нирку. Прооперовано 22-річну дівчину. Донором для неї стала рідна мама. Вже 15 березня 2021 року доньку і маму виписали зі стаціонарного відділення Центру в задовільному стані. І головне – пацієнтка більше не потребує сеансів гемодіалізу, бо донорська нирка працює», – сказав Поворозник.

Читайте також: Цьогоріч всі трансплантації печінки й нирок робитимуть в Україні - Степанов

Він зазначив, що завдання Центру – працювати над реєстром таких хворих, проводити безперервний контроль якості надання медичної допомоги та ефективного використання наявних матеріально-технічних та кадрових ресурсів, забезпечити хворих незалежно від лікувального закладу, у якому вони перебувають, витратними матеріалами для проведення гемо- та перитонеального діалізу. За його словами, завершальним етапом надання медичної допомоги є трансплантація, яку наразі вже розпочато в Центрі.

Як повідомлялося, комунальне некомерційне підприємство «Київський міський центр нефрології і діалізу» було створено у 2017 році.

Фото: Микола Поворозник, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-