Киянин через «Дію» розібрався з неіснуючим боргом у 775 тисяч

Киянин через «Дію» розібрався з неіснуючим боргом у 775 тисяч

Укрінформ
Мобільний застосунок Дія допоміг киянину дізнатися та виправити помилково нарахований борг майже у 775 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

"Киянину Михайлу виконавча служба нарахувала борг у 775 000 грн, без його відома. Він дізнався про це завдяки послузі “Виконавчі провадження” у мобільному застосунку Дія, яку Мінцифра запустила минулої осені. Про це розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Податковий режим Дія.Сity буде чинним для семи видів діяльності - Федоров

Киянин потрапив в аварію три роки тому, визнав провину. Страхова заплатила 90 тис. грн потерпілій. Жінка подала до суду з вимогою доплатити 130 тис. грн. У першій інстанції вона програла. Далі був другий суд, про який Михайло і його адвокат не знали. Цього разу суд вже прийняв рішення на користь потерпілої. Співробітник виконавчої служби вніс випадково іншу суму боргу, не 130 тис. грн, а 775 тис. грн, оскільки скопіював не ту цифру.

Читайте також: Федоров виступає проти обов’язкової реєстрації SIM-карт

“Саме через такі проблеми ми боремося, щоб кожна послуга була автоматичною: від будівельних до реєстрації бізнесу”, — заявив Федоров.

У Мінцифри повідомили, як у застосунку Дія перевірити, чи нараховані людині борги чи штрафи.

Для цього потрібно:

  • - авторизуватися у застосунку Дія;
  • - зайти у розділ “Послуги”;
  • - обрати “Штрафи за порушення ПДР” або “Виконавчі провадження”;
  • - якщо є борги чи штрафи, людина побачить повідомлення про це.

"Уже зараз у застосунку Дія можна бачити штрафи за порушення ПДР та борги за виконавчими провадженнями. У разі, якщо у людини є борг чи штраф, їй одразу приходить сповіщення у застосунок. Завдяки цьому вдається уникати ситуацій, коли людина просто не знала про борг і тому не сплатила його вчасно. Адже його одразу можна сплатити у застосунку Дія — зручно та швидко.

Читайте також: В Україні працюватиме платіжна система Stripe - Федоров

На порталі Дія можна знайти інформацію про бізнес, яким ви володієте, нерухомість, землю. Адже мета Мінцифри — щоб кожен з вас отримував сповіщення, коли чиновник переглядає ваші дані в реєстрі", - наголошують у Мінцифри.

Також на порталі Дія кожен може переглянути інформацію про себе з основних реєстрів — у електронному кабінеті громадянина. Це простий спосіб дізнатися, що про вас знає держава. Кожен користувач може отримати доступ до інформації про себе з 5 пріоритетних реєстрів (про бізнес, пенсії, власність, податки і транспорт).

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що в Україні необхідно створити уніфіковану цифрову систему житлово-комунальних послуг для захисту вразливих споживачів у разі зростання тарифів чи обсягів споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-