Сотні платіжок з порушеннями: у Києві перевірять теплопостачальника «Євро-Реконструкція»

Сотні платіжок з порушеннями: у Києві перевірять теплопостачальника «Євро-Реконструкція»

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) проведе виїзну позапланову перевірку столичного теплопостачальника ТОВ «Євро-Реконструкція» через колективну скаргу споживачів.

Таке рішення було ухвалене у ході засідання НКРЕКП 17 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

До складу комісії, що перевірятиме ТОВ, можливо також буде включено представників Громадської ради при Київській міськадміністрації.

«Ми опікуємся цим питанням з 2017 року. У нас були численні звернення від споживачів, у першу чергу теплової енергії та гарячого водопостачання. Це кілька тисяч звернень. Навіть позавчора ми отримали звернення, сотні людей під час пандемії стоять в черзі, щоб переоформити платіжки, які вони отримують з порушенням», - зазначив під час відео-включення представник громадскої ради при КМДА.

Читайте також: АМКУ розпочав розгляд справи про зловживання Євро-реконструкції

Як зазначила у ході засідання член НКРЕКП Ольга Бабій, перевірка буде здійснюватися за колективною скаргою споживачів, яку отримала Нацкомісія. Зокрема, заявники звернулися з проханням проведення перевірки, дотримання ліцензіатом законодавства у сфері теплопостачання, а саме постачання теплової енергії, параметри якої не відповідають затвердженим нормативам на теплову енергію (параметри теплоносія на вводу в будинок значно нижчі за нормативні на 50–70 градусів. Також у зверненні зазначається, що контактні телефони, визначені для звернення споживачів, не відповідають.

«Ми будемо перевіряти порушення в межах ліцензійних умов», - наголосила Бабій.

Що стосується спорів споживачів з «Євро-Реконструкцією», які знаходяться поза компетенцією НКРЕКП, зокрема - в частині захисту прав споживачів, у Нацкомісії порадили передати скарги також в Держпродспоживслужбу.

«Тому що питання своєчасності, повноти нарахувань кінцевому споживачу обсягу спожитої послуги - це, на жаль, поки не повноваження Національної комісії», - зазначила Бабій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-