Київтеплоенерго пояснило, як і чому змінилася платіжка за лютий

Київтеплоенерго пояснило, як і чому змінилася платіжка за лютий

Укрінформ
У лютому в Києві середньозважений тариф, приведений на одиницю площі в будинку, обладнаному будинковим лічильником теплової енергії, становить 34,79 гривні, що на 6,2% вище порівняно із січнем.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін на онлайн-пресбрифінгу щодо нарахувань за опалення і гарячу воду за лютий.

“У лютому 2021 року середньозважений тариф, приведений на одиницю площі в будинку, обладнаному будинковим приладом обліку теплової енергії, становить 34 гривні 79 копійок, тобто, навіть нижче, ніж базовий нормативний тариф", - сказав Лопатін.

За його словами, у січні цього року середньозважений тариф на теплопостачання для будинків, обладнаних будинковим лічильником, становив 32,77 гривні. При цьому нормативний тариф, який застосовується для будинків, не оснащених лічильниками, встановлений на рівні 38,5 гривень. Цей тариф також корегується на коефіцієнт відхилення фактичної температури від нормативної.

Читайте також: У Раді пропонують провести позачергове «тарифне» засідання – Разумков

Лопатін зазначив, що в залежності від ступеня енергоефективності окремого житлового будинку, структури опалюваних площ у цьому будинку для кожного конкретного будинку обсяг споживання теплової енергії буде індивідуальним.

На прикладі 2-кімнатної квартири з опалюваною площею 56,1 кв. м на вул. Васильківській, 6 директор СП «Енергозбут» продемонстрував, як зміниться платіжка за лютий порівняно із попередніми місяцями. Так, за рахунок зниження середньомісячної температури у лютому до -4,7 градусів (порівняно із -2,5 градуса у січні) обсяг споживання теплової енергії у квартирі збільшився з 1,14 Гкал у січні до 1,22 у минулому місяці. Відповідно, нарахування у платіжці збільшилися з 1887,18 гривень до 2019,70 гривень.

Читайте також: Як зростуть тепло і гаряча вода у платіжках – роз’яснення Київтеплоенерго

Він зазначив, що у лютому порівняно із січнем обсяг споживання тепла у столиці зріс на 6%. "Лютий цього року був найхолоднішим за 3 опалювальних сезони", - наголосив Лопатін.

Він нагадав, що тариф на теплопостачання у Києві не змінювався з січня 2019 року і становить 1 654,41 грн/Гкал. У той же час у лютому минулого року діяла так звана "газова знижка", яка зменшувала розмір нарахувань у платіжках. У лютому цього року така знижка не передбачена через вищу ціну газу порівняно з минулорічною.

Як повідомлялося, 9 лютого 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води. Меморандумом перебачається, що до 30 вересня 2021 року НАК "Нафтогаз України" надає виробникам тепла відстрочку платежу на різницю між ринковою та граничною ціною газу, фактично закладеною в тариф. До 1 травня 2021 року уряд, Нафтогаз та Асоціація міст України мають визначити джерела компенсації цієї різниці в цінах.

Читайте також: «Тарифна» комісія оштрафувала сім газзбутів, які примусово підключали споживачів

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання Антикризового енергетичного штабу 23 лютого доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) верифікувати всі борги підприємств теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-