У столиці відкрилася виставка про Українську революцію 1917-21 років

У столиці відкрилася виставка про Українську революцію 1917-21 років

Фото
Укрінформ
Вулична фотодокументальна виставка «Українська революція 1917-1921: регіональний вимір» відкрилася в центрі Києва, біля Головпоштамту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тема Української революції залишається малознаною на регіональному рівні. Саме це спонукало нас до створення виставки. Зараз відбувається відкриття виставки в багатьох регіонах України. Ми сподіваємося, що експозиція зверне увагу місцевої влади на події, що відбувалися в 1917-1921 роках, і посприяє поширенню інформації серед населення», – зазначив на відкритті працівник Українського інституту національної пам’яті (УІНП) та керівник авторського колективу Ярослав Файзулін.

Фотодокументальна виставка "Українська революція 1917-1921: регіональний вимір"/ Фото: Геннадій Мінченко

Він зауважив, що створення проєктів на тему Української революції є пріоритетом діяльності Інституту.

Читайте також: У Житомирі презентували соціальний фотопроєкт «Скажи «Так!» життю після війни»

Голова УІНП Антон Дробович закликав громадян популяризувати матеріали виставки, використовувати їх для підготовки навчальних матеріалів у школах, університетах, щоб пробудити національну свідомість.

Експозиція складається з 14 тематичних банерів. 13 із них присвячені різним регіонам України: Київщина, Волинь, Січеславщина, Поділля, Полтавщина, Таврія, Крим, Слобожанщина, Херсонщина, Чернігівщина, Галичина, Буковина, Закарпаття. На окремому банері висвітлено історію боротьби політично активних українців, що проживали за межами країни.

Проєкт створений з ініціативи Українського інституту національної пам‘яті, Інституту історії України Національної академії наук та Державної архівної служби.

Виставка триватиме протягом трьох місяців.

Доступний також електронний варіант експозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-