Київ отримав Почесний прапор від ПАРЄ

Київ отримав Почесний прапор від ПАРЄ

Укрінформ
Українська столиця отримала Почесний прапор від Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

«Почесний прапор – це значний крок на шляху інтеграції Києва до європейської спільноти міст та муніципалітетів. Приємно, що європейські фахівці відзначили наші досягнення у розвитку інструментів прямої демократії, в тому числі електронних – Громадського бюджету, е-петицій, громадських слухань, тощо. Загалом ми маємо уже дві відзнаки від Ради Європи, далі будемо змагатися за Почесну таблицю, а потім за основний приз – Премію Європи. Це важливо, адже отримання європейських нагород не тільки підвищує статус міста, але й відкриває великі можливості співробітництва з міжнародними організаціями та фондами», - зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Нагорода призначається за активне просування європейських цінностей, обмін в галузі освіти, культури та спорту, а також – організацію європейських заходів. Це вже друга висока відзнака від РЄ. Раніше Київ отримав Європейський диплом.

Читайте також: Вінниця здобула престижну Відзнаку Ради Європи

Цьогоріч за відзнаки Ради Європи традиційно змагалися муніципалітети з 47 європейських держав. 8 Почесних відзнак отримали муніципалітети Франції, Німеччини, Італії, Сербії, Туреччини та України, 6 Почесних прапорів – муніципалітети Німеччини, Польщі, Іспанії, Туреччини та України, 12 Європейських дипломів передали муніципалітетам Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Туреччини та України. Окрім Києва, нагороди отримали Вінниця, Рівне та Полтава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-