Присвоєний офіс на Банковій: двом адвокатам та нотаріусу оголосили підозру

Присвоєний офіс на Банковій: двом адвокатам та нотаріусу оголосили підозру

Укрінформ
Прокуратурою викрито двох адвокатів та приватного нотаріуса, які шахрайським шляхом заволоділи державним приміщенням на вул. Банковій в Києві вартістю 5 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з ГУ БКОЗ СБ України викрито двох адвокатів та приватного нотаріуса, які шахрайським шляхом заволоділи державним приміщенням на вул. Банковій в м. Києві вартістю 5 млн гривень та намагалися його продати», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що шахраї, використовуючи анкетні дані літньої жінки, яка померла ще у 2002 році, здійснили незаконну перереєстрацію права власності на об’єкт нерухомості, що перебуває на балансі Державного управління справами та є державною власністю.

З 2003 року приміщення орендувала громадська організація. Зловмисники, заволодівши ним, намагалися продати його вказаним орендарям за 130 тисяч доларів США.

Читайте також: У Мін'юсті заявили про сплеск рейдерства під час карантину

У жовтні минулого року при спробі укласти договір купівлі-продажу цього майна правоохоронці затримали одного з учасників оборудки.

Затриманим виявився адвокат, колишній народний депутат України 4 та 5 скликань, йому повідомили про підозру.

У ході подальших слідчих дій правоохоронці встановили причетність до шахрайської схеми ще одного адвоката, а також приватного нотаріуса. Як з’ясувалося, один з них з метою конспірації використовував підроблений паспорт громадянина України на чуже ім’я.

За результатами розслідування, у п’ятницю, 27 березня 2020 року, адвокату та нотаріусу повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України.

Загалом у провадженні повідомлено про підозру трьом особам.

Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-