Мерію Києва підсвітили у кольорах італійського прапора

Мерію Києва підсвітили у кольорах італійського прапора

Фото, відео
Укрінформ
У столиці 20 березня відкрили ілюмінацію мерії Києва у кольорах італійського прапора.

Про це повідомляє Міністерство культури, молоді та спорту в Facebook.

"У ці дні, коли увесь світ об’єднується навколо боротьби із новим коронавірусом, а найбільше від недуги у Європі страждає Італія, Україна висловлює свою підтримку Італійській Республіці. На знак солідарності та до Дня об’єднання Італії (17 березня 1861 р.) столиця встановила на Хрещатику понад 100 прапорів України та Італії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, за даними МОЗ України, у світі станом на ранок 20 березня зареєстровано 244 523 випадки Covid-19, з них 10 030 закінчились смертю, водночас 86 031 особа одужала.

«Друзі! Київ розпочав акцію на підтримку Італії. Багато хто з вас міг бачити, що ми встановили уздовж Хрещатика прапорці України та Італії. А відсьогодні три вечори – з п’ятниці до неділі – будівля мерії підсвічуватиметься у кольори італійського прапора. На знак солідарності наших країн у боротьбі з пандемією, яку долає сьогодні світ», – написав Віталій Кличко на своїй сторінці Facebook.

Він зауважив, що ситуація в Італії – трагічна. І при цьому італійські лікарі, рятувальні служби показують сьогодні справжню відвагу і непохитність у виконанні своєї професійної місії.

«Ми хочемо висловити свою підтримку Італії, свою підтримку італійському народу! Resisti, Italia!» – зазначив Кличко.

Водночас посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа наголосив на важливості відносин і діалогу між Італією та Україною в протистоянні розповсюдженню коронавірусу. Він зауважив, що Італія виконує сьогодні провідну роль у подоланні надзвичайної ситуації на світовому рівні. Саме тому Італія ділиться напрацьованим досвідом з іншими країнами світу, зокрема, і з Україною.

«Місто Київ та Посольство Італії об’єднують зусилля з метою засвідчити солідарність між Україною та Італією у вжитті надзвичайних заходів у протистоянні з пандемією. Про це свідчить також і те, що будівля київської мерії підсвічена на знак підтримки кольорами Італії! Подібні ініціативи нам сьогодні дуже необхідні. Бо наша країна працює безперестанку, з відвагою та рішучістю борючись з безпрецедентною кризою. Разом ми впораємось!» – наголосив посол Італії в Україні.

Читайте також: Зеленський обговорив з прем’єром Італії наслідки пандемії коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 19 березня, в Італії від коронавірусу померли 627 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-