Раду закликають залишати Києву 100% податку на доходи фізосіб

Раду закликають залишати Києву 100% податку на доходи фізосіб

Укрінформ
Депутати Київради звернулися до Верховної Ради щодо справедливого розподілу податку на доходи фізичних осіб для столиці.

Про це інформує пресслужба Київради.

"Відповідно до Бюджетного кодексу, більшу частину податку на доходи фізичних осіб – 60% столиця віддає до державного бюджету. У той час інші міста передають тільки 25% доходів від ПДФО", - йдеться у повідомленні.

За даними депутатів, у Києві зареєстровані майже 3 мільйони жителів. Близько 2 мільйонів – не мають офіційної реєстрації, ще майже 400 тисяч осіб щоденно приїздять до міста на роботу. При цьому столиця має серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні проблеми. Майже половина ліфтів столичних багатоповерхівок уже відслужила нормативні терміни, інженерна інфраструктура потребує негайної заміни.

Читайте також: Маркарова каже, що підвищення податку на доходи зажене зарплати у "тінь"

"Крім того, не вистачає місць для дітей у школах і садочках, більшість навчальних закладів потребують реконструкції та модернізації. Є чимало проблем із транспортною інфраструктурою, приміром, за останні роки кількість муніципального транспорту знизилась на 10%. Місто потребує нових станцій метрополітену. Але столиця не може швидко вирішувати ці проблеми через брак коштів. А тут ще й більшу частину ПДФО ми мусимо віддавати державі, замість того, аби розвивати столицю. Загалом, наразі право киян на використання податку на доходи фізичних осіб, сплаченого на території міста, суттєво обмежується положеннями чинного Бюджетного кодексу порівняно з іншими територіальними громадами. Ми пропонуємо виправити цю несправедливість", - зазначив ініціатор рішення депутат Київради Олександр Пабат.

Читайте також: Київ хоче залишати у своєму бюджеті 75% податку на доходи фізосіб

Саме тому Київрада звертається до Верховної Ради з вимогою визнати чинні положення Бюджетного кодексу, що стосуються формування доходів Києва від розподілу податку на доходи фізичних осіб, дискримінаційними та неприйнятними, і внести в них відповідні зміни. Депутати наголошують, що у місті має залишатися 100% доходів від ПДФО, а не 40%, як є зараз.

Фото: kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-