Розкрадання у Київметробуді: Укргазбанк запевняє, що сприяє слідству

Розкрадання у Київметробуді: Укргазбанк запевняє, що сприяє слідству

Укрінформ
Укргазбанк запевняє, що надає всебічне сприяння правоохоронцям, які проводять обшуки у деяких його відділеннях в рамках розслідування кримінального провадження проти ПАТ "Київметробуд".

Про це повідомили у пресслужбі банку.

Зокрема, в Укргазбанку зазначили, що сьогодні, 11 лютого, в деяких його відділеннях проводяться слідчі дії працівниками Генеральної прокуратури та СБУ в рамках кримінального провадження щодо запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами посадовими особами ПАТ "Київметробуд" та підконтрольних керівництву ПАТ інших підприємств під час будівництва "Сирецько-Печерської" дільниці метрополітену.

“Банк надає всебічне сприяння працівникам правоохоронних органів для об’єктивного та неупередженого розслідування справи в рамках вищезгаданого кримінального провадження щодо діяльності ПАТ "Київметробуд”, - йдеться в заяві.

Також наголошується, що зазначені процесуальні дії жодним чином не стосуються операційної діяльності Укргазбанку та його співробітників. Відділення банку працюють у звичайному режимі, підкреслили в пресслужбі.

Читайте також: СБУ проводить обшуки у Київметробуді та Укргазбанку

Як повідомлялося, раніше у вівторок, 11 лютого, в Офісі генпрокурора заявили, що працівники СБУ здійснюють численні обшуки у структурних підрозділах ПАТ "Київметробуд", їх посадових осіб, а також відділеннях АБ "Укргазбанку" та ряду приватних структур, які, ймовірно, задіяні у схемі шахрайського заволодіння бюджетними коштами, у тому числі за фактом безпідставного розміщення на депозитних рахунках 1,7 млрд грн, виділених на будівництво метро на Виноградар.

У січні 2020 року Печерський райсуд Києва арештував гроші на рахунках ПАТ "Київметробуд" та його відокремлених підрозділів в рамках кримінального провадження щодо запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами посадовими особами ПАТ "Київметробуд" та підконтрольних керівництву ПАТ інших підприємств під час будівництва дільниці метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-