Київ придбав “роботокостюм” для дитячого центру реабілітації

Київ придбав “роботокостюм” для дитячого центру реабілітації

Фото
Укрінформ
Для Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю придбали екзоскелет, що дає можливість відновлювати функції руху.

Про це розповіла заступниця голови Київської міськдержадміністрації Марина Хонда під час візиту до Центру, повідомляє пресслужба КМДА.

"На унікальний роботокостюм, виготовлений у Канаді, із міського бюджету витратили 5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Хонда зазначила, що це вартісна інвестиція у дітей, що мають 4-й або 5-й рівень рухових порушень та пересуваються виключно на кріслах колісних.

Київ придбав унікальний роботокостюм для міського центру реабілітації дітей з інвалідністю / Фото: Офіційний портал Києва

За її словами, Київ – перше місто в Україні, що придбало таку новітню робототехніку.

Читайте також: З наступного року підвищать соцдопомогу для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю

Як зауважила директорка Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю Альона Терещенко, екзоскелет підсилює фізичні людські можливості та застосовує принципи робототехніки та біомеханіки, а не повністю автоматизує процеси, виключаючи людину з робочого процесу, подібно до того, як це роблять автономні системи.

Столична чиновниця оглянула нову техніку та зазначила, що завдяки їй понад 600 київських дітей отримали унікальну можливість відновлювати функції руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-