Командир КОРДу повідомив деталі спецоперації під Києвом

Командир КОРДу повідомив деталі спецоперації під Києвом

Відео
Укрінформ
Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом поранення співробітників Департаменту КОРД Нацполіції у ході операції із затримання зловмисника на Київщині.

Про це на брифінгу сказав начальник поліції Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На теперішній час порушено кримінальне провадження за статтею 348 ККУ - замах на життя працівників поліції”, - зазначив Крищенко.

Поліція оприлюднила оперативне відео щодо спецоперації.

У свою чергу командир КОРДу повідомив деталі цієї спецоперації.

“Для того, щоб зберегти життя собі, життя йому - тому що нашим завданням є затримання, а не нейтралізація, – ми використали автомобіль, який був обладнаний спецсигналами і маркуванням поліції. Було використано шумовиці, перемовники, під час того, як взяли під контроль місцевість. Ми попередили, що працює Національна поліція, щоб він дав змогу перевірити його особу”, - уточнив командир КОРДу.

Він зазначив, що у будівельному вагончику, де переховувався зловмисник, “ми його спочатку не побачили, бо він заховався десь, мабуть, під ліжко”.

“Але ми намагалися, застосовуючи всі заходи безпеки, відкрити двері. Він здійснив кілька пострілів через двері, виштовхнув їх, я так розумію, ногою, і намагався з двома пістолетами в руках – а у нас є відео – здійснювати постріли у бік правоохоронців”, - заявив він.

Командир КОРДу додав, що у них були групи прикриття, які прикривали штурмові групи.

“Вони здійснили вогонь у відповідь, на ураження, тому що там інакше просто не можна було ніяк діяти, тому що могли ми самі загинути на цьому місці. Після того, як ми впевнилися, що він не несе ніякої загрози, ми перевірили його життєдіяльність. Зрозуміли, що він, скоріш за все, загинув, і викликали “швидку”. Перевірили і особовий склад, і виявили, що в нас є двоє поранених”, - додав він.

Читайте також: Смертельна стрілянина під Києвом: у поліції розповіли про слідство і поранених копів

Командир КОРДу уточнив, що вони викликали слідчо-оперативну групу і попередили своїх керівників про цю подію.

“Наразі працюють слідчо-оперативні групи і слідчі ДБР для встановлення обставин”, - додав він.

Командир КОРДу повідомив, що на загиблому чоловікові виявили два шари одягу, "я так розумію, - для маскування або зміни одягу, щоб (втекти - ред.) від переслідувань".

Крищенко також додав, що у загиблого виявили 3 пістолета іноземного виробництва, за попередньою інформацією - бойові.

Читайте також: ДБР розслідує застосування зброї спецпризначенцями під Києвом

Як повідомлялося, 2 жовтня у селі Хотянівка Київської області працівники підрозділу КОРД під час затримання ліквідували правопорушника, який почав стріляти у бік спецпризначенців і поранив двох з них.

Убитим виявився громадянин Грузії, засуджений на території іншої держави до 22-х років позбавлення волі за створення банди, викрадення людей і зберігання вогнепальної зброї.

Читайте також: Під Києвом поліція ліквідувала іноземця, який поранив двох спецпризначенців

За даними поліції, цей іноземець десять днів тому на Оболоні стріляв у правоохоронців, які намагалися перевірити у нього документи.

ДБР відкрила кримінальне провадження за фактом умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині (ч. 1 ст. 115 ККУ) та розслідує обставини застосування зброї працівниками підрозділу Нацполіції «КОРД» під час затримання зловмисника на Київщині.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-