У Києві заборонили надбудовувати поверх історичного будинку на Леонтовича

У Києві заборонили надбудовувати поверх історичного будинку на Леонтовича

Укрінформ
Інспекція Департаменту охорони культурної спадщини направила припис із вимогою зупинити проведення будь-яких будівельних робіт на вул. Леонтовича, 1.

Про це повідомили в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

"За вказаною адресою проводяться будівельні роботи з демонтажу перекриття горища та даху, у межах квартир № 12 та № 13, спорудження окремих конструктивних елементів, а з дворового фасаду в межах цих квартир змонтовано балкон із безпосереднім втручанням будівельних конструкцій у зовнішню стіну будинку", - йдеться у повідомленні.

Зазначені дії можуть негативно вплинути на несучу здатність конструкцій чи привести до руйнації як самого будинку на Леонтовича, 1, так і сусідніх будинків.

Варто зауважити, що до цього будинку примикає будинок на вул. Хмельницького, 27/1, із яким утворюється єдина площина фасаду, і який занесений до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини (прибутковий будинок, у якому мешкала художниця Олександра Екстер, працювали відомі діячі науки і мистецтв).

Читайте також: Окружний адмінсуд дозволив забудову в Протасовому Яру

До департаменту не надходила жодна документація щодо проведення будівельних робіт у частині їхнього впливу на сусідній будинок. Тож роботи мають бути зупинені, а до Департаменту має бути направлено науково-проєктну та проєктну документацію.

Фото: Marina Kunets

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-