Порошенко бачить потребу захистити децентралізацію у Києві

Порошенко бачить потребу захистити децентралізацію у Києві

Укрінформ
Децентралізація та передача повноважень і коштів на місця, право громади самостійно визначати напрямки розвитку нині опинилися під загрозою, і необхідно зробити все, щоб захистити цю реформу.

Про це сказав п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко під час конференції територіальної організації партії в місті Києві, повідомляє у понеділок пресслужба політсили.

«Наступ на децентралізацію – це зараз перша небезпека, де ми маємо з вами об’єднатись, підняти киян, і захистити інтереси громади. Не Порошенка, не Кличка, не будь-яких інших політичних сил, як би вони не називалися. А інтереси киян, бо влада в Києві належить киянам», – підкреслив Порошенко.

І це перше завдання, в тому числі з підготовки дострокових виборів, якщо вони будуть мати місце», – зауважив він.

Читайте також: У порядок денний саміту НАТО слід включити питання ПДЧ — Порошенко

«Чи є децентралізація незворотною? На жаль, ні. Чи треба її відміняти? Ні, достатньо просто переключити фінансові потоки, прийняттям чергового державного бюджету, на київських чиновників і забрати право у громади визначати розвиток території», – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня Президент Володимир Зеленський назвав першочерговими завданнями у сфері децентралізації внесення змін до Конституції щодо передачі фінансів та повноважень на місця, завершення секторальної децентралізації та процесу об’єднання територіальних громад. За його словами, термін виконання цих завдань – 2019-2020 роки. Глава держави також доручив затвердити нову державну стратегію регіонального розвитку на наступні 6 років (2021-2027-й).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-