Столична підземка назвала найбільш завантажені станції

Столична підземка назвала найбільш завантажені станції

Укрінформ
За вісім місяців 2019 року столичним метрополітеном скористалися 321 млн 928 тис. пасажирів.

Про це повідомляє пресслужба КП "Київський метрополітен" у Facebook.

"Найпопулярнішою традиційно залишається червона лінія метрополітену – 132 млн 245 тис. осіб. Найбільш завантаженою тут є станція "Академмістечко" (13 млн 743 тис. пасажирів). Більше 12 мільйонів поїздок зафіксовано також на станціях "Лісова" та "Вокзальна". Найменше пасажирів перевезла станція "Дніпро" (652,2 тис.)", - йдеться у повідомленні.

Другою за пасажиропотоком є синя лінія – 112 млн 311 тис. поїздок. Максимальний пасажиропотік був на станції "Мінська" (10 млн 934 тис. осіб). Більше 9 мільйонів поїздок було також на станціях "Почайна" та "Контрактова площа". Мінімальна кількість пасажирів на станції "Виставковий центр" (3 млн 297 тис. осіб).

Читайте також: Життя столиці без транспортних колапсів - це реально

Водночас, зелена лінія підземки перевезла 77 млн 371 тис. пасажирів. Вона найменш завантажена у столичному метрополітені. Найбільше пасажирів зафіксовано на станції "Позняки" – 9 млн 730 тис. осіб. Наздоганяє її майже з таким самим показником станція "Лук’янівська". За цей період остання перевезла 9 млн 192 тис. пасажирів. А найменше поїздок було на станції "Червоний хутір" – 1,1 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-