Ярмарок вакансій Kyiv Post Employment Fair зібрав 45 міжнародних компаній

Ярмарок вакансій Kyiv Post Employment Fair зібрав 45 міжнародних компаній

Фото
Укрінформ
Київський міський центр зайнятості взяв участь у щорічному ярмарку вакансій «Kyiv Post Employment Fair 2019».

Цього року захід проходив на території НСК “Олімпійський” і зібрав 45 провідних українських та міжнародних компаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні на ярмарку ми пропонуємо свої послуги. Ми підготувалися і по рекрутинговій роботі на ринку, як для працедавців, так і для шукачів роботи. У нас можна пройти профтестування, за допомогою наших фахівців дізнатися, як правильно написати резюме, подивитися наявні вакансії. Тобто тут є вибір для того, хто хоче працювати, і цей вибір дуже насичений, адже на сьогоднішній день робота в Києві є, як і загалом в Україні. Ми сподіваємося, що безробітні звернуть увагу на цей захід. Окрім цього, на ярмарку багато молоді, і вони дуже активні на таких заходах”, - розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Ярмарок вакансій на столичному НСК "Олімпійський" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Водночас, як розповіла комерційний директор видання "Kyiv Post" Альона Невмержицька, на ярмарку вакансій представлені провідні українські та міжнародні компанії, такі як ОБСЄ, Міжнародний комітет Червоного Хреста, Американська торговельна палата в Україні. Також на ярмарку представники Національної гвардії України розповіли про переваги військової служби за контрактом.

За її словами, ярмарок вакансій — це щорічний захід, який організовується англомовним виданням "Kyiv Post". Відвідувачі мають змогу поспілкуватися з топовими роботодавцями українського ринку та пройти перше інтерв’ю. Також є можливість відвідати мотивуючі лекції від успішних підприємців та громадських діячів.

Читайте також: Ринок праці в Україні: хто тут головний

“Ми є організаторами цього заходу вже 15 раз. Ми збираємо на одній локації топових роботодавців. Цього разу у нас 45 компаній-учасниць, йде тренд що щороку все більше компаній беруть участь. Ми проводимо захід двічі на рік, восени і весною. Спостерігаємо таку тенденцію, що саме восени більше компаній приймають участь. Аудиторія різна, є люди які з досвідом роботи, з вищою освітою, навіть з дипломами західних університетів приходять сюди шукати роботу, також є і безробітні. Але переважно це молодь, яка шукає роботу”, - розповіла Невмержицька.

На сьогодні 42% шукачів роботи знаходять її завдяки Державній службі зайнятості.

Як свідчить статистика, кількість прийнятих на роботу за підсумками першого півріччя цього року - 1 млн 43 тис. осіб. При цьому працевлаштованими за сприяння державної служби зайнятості є 440 тис. осіб.

У період з 2013 по 2018 роки держслужбою зайнятості працевлаштовано 4,6 мільйона осіб.

Станом на 1 вересня цього року база даних служби зайнятості нараховує 139,8 тис. вакансій (41% від всіх існуючих в Україні вакансій).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-