У Києві за тиждень відкриють виставку ARTEFACT: Chernobyl 33

У Києві за тиждень відкриють виставку ARTEFACT: Chernobyl 33

Укрінформ
Масштабна міжнародна виставка ARTEFACT: Chernobyl 33, що переосмислює чорнобильську катастрофу через сучасне мистецтво, відкриється 26 вересня у Річковому вокзалі у Києві.

Про це повідомила Укрінформу медіа-координатор проєкту Марина Степанська.

“На виставці будуть представлені роботи сучасних українських і визнаних міжнародних художників та артистів, які працюють з технологіями VR, AR, параметричної архітектури, лазерними і проекторними інсталяціями”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, разом з українськими кураторами Ярославом Костенком і Валерієм Коршуновим над створенням виставки працював міжнародний куратор Юрій Лех, засновник іспанського медіа-арт фестивалю MADATAK. На виставці куратори представлять 6 робіт міжнародних артистів і більше 10 українських робіт, а також щоденну програму перформансів за участю електронних музикантів, перформерів і театрів. Наприклад, 28 вересня можна буде побачити перформанс самого куратора виставки Юрія Леха.

Головне завдання ARTEFACT: Chernobyl 33 — мовою сучасного мистецтва розповісти про інформаційну трагедію Чорнобильської катастрофи і провести свого роду сеанс арт-терапії для української нації. Щоб переосмислити подію, вийти з ролі жертв і заявити: "Ми — не жертви, ми — герої, які пережили катастрофу і стали щитом для всієї Європи".

Виставка об'єднує в собі нові технології сучасного мистецтва. Це пізнавальний і захоплюючий проєкт, який дозволяє відвідувачам не тільки дивитися на експонати, а й стати безпосереднім учасником дійства. Саме тому вона не має вікових обмежень: тут буде цікаво і дітям, і дорослим. ARTEFACT: Chernobyl 33 — свого роду віртуальний портал в Чорнобиль, де в ролі машини часу — нові технології та арт.

Читайте також: Artefact записує "Звуки Чорнобиля"

Офіційне відкриття ARTEFACT: Chernobyl 33 відбудеться 26 вересня на столичному Річковому вокзалі. Для широкого огляду вона буде відкрита з 27 вересня по 6 жовтня з безкоштовним входом з 11:00 до 21:00.

Створювалася виставка за підтримки Українського культурного фонду, Міністерства культури України, Міністерства інформаційної політики, Українського інституту, Галузевого державного архіву СБУ, Державного агентства з управління зоною відчуження, Музею Чорнобиля, медіа-арт резиденції Карбон, ГО Центр Прип'ять Ком.

Фото: ARTEFACT.live

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-