Запобіжний захід

Запобіжний захід "мінеру" мосту Метро почнуть обирати о 14.00

Укрінформ
Дніпровський райсуд Києва у п'ятницю о 14:00 розпочне обирати запобіжний захід колишньому учаснику АТО Олексію Бельку, який погрожував підірвати міст Метро у столиці.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прессекретар столичної поліції Оксана Блищик.

"Сьогодні о 14:00 Дніпровський районний суд міста Києва розглядатиме клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу чоловіку, який погрожував підірвати міст Метро", - написала вона.

Читайте також: “Мінеру” мосту Метро призначили психіатричну експертизу

Як повідомлялося, 19 вересня слідчий Дніпровського управління поліції повідомив про підозру Олексію Бельку, який 18 вересня 2019 року здійснив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту Метро та вчиняв хуліганські дії.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що допоможе Бельку пройти курс реабілітації від наркотиків, а також звернеться до суду з клопотанням про мінімальне покарання для чоловіка та про взяття його на поруки.

18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував зловмисник. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро по мосту.

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму. Раніше він проходив службу за контрактом в підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій. У липні 2019 року він був звільнений зі служби за невиконання умов контракту.

У спецоперації із затримання зловмисника на мосту Метро було задіяно близько 300 правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-