Президент Естонії відвідала сімейну амбулаторію у Києві

Президент Естонії відвідала сімейну амбулаторію у Києві

Фото
Укрінформ
Президент Естонії Керсті Кальюлайд разом міністром охорони здоров'я України Зоряною Скалецькою та головою Нацслужби здоров'я Олегом Петренком відвідали амбулаторію загальної практики - сімейної медицини № 4 у Печерському районі Києва.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
Фото: facebook.com/moz.ukr
Фото: facebook.com/moz.ukr

"Реформи, які ви втілюєте у сфері охорони здоров’я в Україні, досить близькі до тих реформ, які здійснюємо ми, концентруючись на змінах, спрямованих на забезпечення дійсно високої якості та високотехнологічних послуг для людей, забезпечуючи також через лікарів загального профілю, педіатрів легкий доступ до високих технологій, які доступні у медичних центрах", - сказала президент Естонії.

Вона побажала успіхів у реформуванні медицини в Україні.

Фото: facebook.com/moz.ukr
Фото: facebook.com/moz.ukr

У свою чергу, український міністр висловила сподівання, що Естонія та Україна продовжать співпрацю у сфері охорони здоров'я та заявила, що Україна готова до подальшої співпраці між країни.

"Україна отримала хороший досвід від естонських експертів та консультантів, зокрема, у створенні електронної системи e-Health", - зазначила вона.

Читайте також: Разумков подякував президенту Естонії за позицію щодо України

За словами голови Національної служби здоров'я України, міжнародні партнери, зокрема Естонія, підтримують трансформацію системи охорони здоров'я.

"Ми побачили, що можна було зробити за півтора року на первинці. Зараз основна задача - продовжити ці зміни на інших рівнях надання медичної допомоги. Це не буде просто, але у нас є спільна консолідована позиція, яка підтримується нашими західними партнерами щодо того, що цей рух не спинити. Сподіваюсь на підтримку естонських колег та на спільну роботу з МОЗ, щоб ці зміни відбулися на усіх рівнях меддопомоги", - сказав Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-