Суд просять скасувати одне з положень Регламенту Київради

Суд просять скасувати одне з положень Регламенту Київради

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва просять скасувати одне з положень Регламенту Київської міської ради щодо строків опрацювання проектів рішень.

Про це інформує пресслужба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов про скасування одного з положень Регламенту Київської міської ради щодо строків опрацювання проектів рішень", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, позивач просить суд скасувати ч.6 п. 30 Регламенту, яким визначено, що профільна постійна комісія Київради протягом 35 днів з моменту реєстрації проекту рішення опрацьовує його та приймає висновок.

На думку позивача, вказана норма Регламенту прямо суперечить Земельному кодексу України щодо розгляду земельних питань, а саме – надання дозволу на розробку проекту землеустрою, відведення земельної ділянки та надання її у власність.

Читайте також: Кличко пропонує Раді систему, що унеможливлює кнопкодавство

Також позивач зазначає, що, відповідно до положень ЗКУ, рішення про затвердження проекту землеустрою, відведення земельної ділянки та надання її у власність повинно прийматись відповідним органом місцевого самоврядування протягом двох тижнів (з дня отримання погодженого проекту), а не протягом 35 днів, як зазначено у Регламенті Київради.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-