Голову управління Держрибагентства Київщини відсторонили — до рішення суду

Голову управління Держрибагентства Київщини відсторонили — до рішення суду

Укрінформ
Очільника управління Держрибагентства у Київській області Володимира Мухіна відсторонили від роботи через можливу наявність у нього конфлікту інтересів під час погодження Режиму рибогосподарської експлуатації озера Редькине ("Міністерка") у Києві.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому у понеділок на сайті відомства.

"Держрибагентство не стоїть осторонь ймовірних дій чи бездіяльності працівників відомства, що могли призвести до можливого скоєння проступків проти інтересів служби, які суперечать покладеним на них обов’язкам, підривають довіру до них як до носіїв влади. Так, на підставі листа Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК було відсторонено від виконання службових обов’язків начальника Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області Володимира Мухіна до судового рішення по цій справі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Національне агентство з питань запобігання корупції склало два протоколи стосовно начальника Управління Державного агентства рибного господарства у м. Києві та Київській області Мухіна, який не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник під час розгляду заяви товариства з обмеженою відповідальністю "Міністрі Клаб", засновником та кінцевим бенефіціарним власником якого є рідний брат його дружини, щодо погодження Режиму рибогосподарської експлуатації водного об’єкта - озера Редькине ("Міністерка") Оболонського району м. Києва та вчинив дії і прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, чим порушив вимоги, встановлені у пункті 2 та 3 частини першої статті 28 Закону України "Про запобігання корупції".

Читайте також: Держагентство просить забезпечити цілодобовий пропуск води через Київську ГЕС

Крім того, як наголошується у повідомленні, на сьогодні Київський рибоохоронний патруль оснащений всім необхідним для ефективної роботи (форменим одягом, сучасними моторними човнами, автомобілями, паливно-мастильними матеріалами, відеореєстраторами, тепловізорами тощо), але протягом поточного року показники їхньої рибоохоронної діяльності різко знизилися. Водночас Управлінням оперативного реагування "Рибоохоронний патруль" регулярно фіксуються масштабні факти браконьєрства на території Київської області, зокрема Київського водосховища, заявили у Держрибагентстві.

"Режим рибогосподарської експлуатації озера Редькине погоджено Володимиром Мухіним ще у 2017 році. Нещодавно мною було розглянуто усю документацію стосовно цього режиму, особливу увагу привернула кількість виділених знарядь лову (сітки ставні – 250 шт., ятері – 150 шт., раколовки – 100 шт., промисловий невід, довжиною 600 метрів тощо), а також обмеження загального водокористування на цьому об’єкті. Тобто порушення є явними, вони показові, і ми будемо розбиратись окремо з ситуацією, що склалась", - зазначив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-