Кличко зустрівся з головою Австрійської народної партії

Кличко зустрівся з головою Австрійської народної партії

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко і голова Австрійської народної партії Себастьян Курц обговорили виклики, що стоять перед Україною та ЄС.

Зустріч політиків відбулась в Австрії, куди Кличко прибув на запрошення Курца, повідомляє сайт мера столиці.

Кличко зазначив, що від того, чи зможе Україна відстояти свою незалежність, захистити разом з ЄС принципи міжнародного права та спільні демократичні цінності, залежить стабільність та безпека в Європі.

“Україна зацікавлена в об’єднаному та потужному ЄС. Я сподіваюсь, що і ЄС зацікавлений в сильній та успішній Україні”, - наголосив мер Києва.

“Ми розраховуємо, що Австрія разом з іншими членами ЄС продовжить підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Насамперед це стосується збереження санкцій, як найбільш дієвого способу протидії агресивній політиці Росії”, - підкреслив Кличко.

“Україні потрібен мир, але не за будь-яку ціну. Ми не маємо права дати агресору можливість реалізувати його план “врегулювання”. Навіть частково. Бо це створить ситуацію, коли суверенітет України буде під постійною загрозою. Це також заохочуватиме подальшу агресивну поведінку Росії, загрожуватиме загальноєвропейській безпеці та стабільності”, - сказав мер Києва.

Також Кличко з Курцем обговорили тему важливості посилення місцевої демократії і розвитку самоврядування.

Читайте також: У Києві вперше встановили LED-бруківку на пішохідному переході

“Для нас важливий досвід Австрії в багатьох сферах суспільно-політичного життя, ваш досвід у створенні ефективної, стабільної економіки. Для нас важливе політичне, економічне та торговельне співробітництво з Австрією”, - підкреслив Кличко.

Також він зауважив, що Україна високо цінує зусилля Курца в розвитку українсько-австрійських відносин.

Кличко разом з Курцем відвідав захід, організований Австрійською народною партією до позачергових парламентських виборів, що відбудуться в Австрії 29 вересня. У Політичній академії Австрійської народної партії відбулася зустріч з першою десяткою кандидатів від партії.

 Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-