Кличко відкрив нові сходи від Андріївської церкви до Алеї художників

Кличко відкрив нові сходи від Андріївської церкви до Алеї художників

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в урочистому відкритті нових сходів від Андріївської церкви до Алеї художників і парку «Володимирська гірка».

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Ще кілька років тут були чагарники, а сьогодні – туристичний маршрут, що вже вподобали кияни та гості нашого міста. А тепер на оновлену Алею художників можна спуститися і від Андріївської церкви – цими новими гарними сходами. Наш київський Монмартр стає ще красивішим і зручнішим!» – сказав Кличко.

Нові сходи зведені за тим же принципом, що і сходи, які відкрили минулого року від Пейзажної Алеї в урочище Кожум’яки. Це збірна залізобетонна конструкція з дерев’яними сходинками.

Віталій Кличко відкрив нові сходи від Андріївської церкви до Алеї художників / Фото: kyivcity.gov.ua

За словами Кличка, ввечері сходи будуть гарно підсвітлені. LED підсвітка вмонтована навіть у перила.

«Нову привабливу локацію місто створило у співпраці і за підтримки меценатів. Я вдячний небайдужим бізнесменам, які люблять Київ і долучаються до втілення змін у ньому. Тут присутній Томаш Фіала – керівник компанії Dragon Capital, що допомогла втілити цей проект», – сказав Кличко.

Читайте також: Кличко обіцяє продовжити розпочаті проєкти попри звільнення

У свою чергу Томаш Фіала зазначив, що компанія допомагає місту не вперше і надалі підтримуватиме цікаві проекти.

«Ми передаємо на баланс міста цей об’єкт. Вартість його зведення коштувала близько 4-х мільйонів гривень. Ми допомагаємо місту не вперше. Бо живемо тут, працюємо і у нашої компанії широка програма соціальної відповідальності. Ми любимо Київ – дуже гарне місто, що має великий туристичний потенціал», – сказав Фіала.

Зазначається, що нові сходи стали частиною великого туристичного маршруту в історичному центрі столиці. Також місто вже завершує роботи з реконструкції другої черги парку «Володимирська гірка», через який проходить маршрут. У парку вимостили нові доріжки, встановили освітлення та систему відеоспостереження. Звели дві нових альтанки. А ту, що була в парку, – реконструювали. Укріпили підпірними стінками і схили, на яких стоять альтанки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-