Кличко обіцяє продовжити розпочаті проєкти попри звільнення

Кличко обіцяє продовжити розпочаті проєкти попри звільнення

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що попри рішення про його звільнення з посади голови Київської міської державної адміністрації і надалі втілюватиме проєкти, розпочаті в столиці.

Про це мер сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вже неодноразово говорив, що проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації. Брехливі сюжети на одному з загальнонаціональних каналів, надумані провадження проти мене. Скажу одне: я, як обраний киянами мер, буду і надалі працювати і втілювати ті зміни, що ми розпочали в столиці. Це чимало проєктів, що сьогодні в стадії реалізації, і які я обіцяв киянам втілити. Кличка можуть звільнити тільки кияни, які на виборах обрали його міським головою, і поклали відповідальність за зміни і перетворення в столиці” - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 4 вересня, новий Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації і звернувся з відповідним поданням до Офісу Президента.

Як відомо, згідно із законом про столицю, голову КМДА призначає Президент України у порядку, передбаченому Конституцією. Стаття 118 Конституції визначає, що "голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом за поданням Кабінету міністрів". Водночас у 2003 році Конституційний суд у висновку щодо ст. 118 Конституції визначив, що Президент зобов'язаний призначати головою КМДА обраного мера.

Читайте також: Кличко: Буду балотуватись на наступних виборах

"Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою, яка Президентом України призначається головою Київської міської державної адміністрації", - йдеться у рішенні КС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-