У Києві вшанували пам’ять нацгвардійців, які загинули від вибуху під Радою

У Києві вшанували пам’ять нацгвардійців, які загинули від вибуху під Радою

Фото
Укрінформ
У Києві на площі Конституції вшанували пам’ять нацгвардійців, які 4 роки тому загинули внаслідок вибуху бойової гранати під Верховною Радою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу,

Вшанувати пам'ять загиблих прийшли рідні та близькі військовослужбовців, а також спікер парламенту Дмитро Разумков. Вони вшанували пам'ять нацгвардійців хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятної дошки загиблим.

У коментарі журналістам Разумков заявив, що народні депутати мали б взяти під свій контроль хід кримінальної справи щодо кривавої сутички біля парламенту у 2015 році.

“Хлопці загинули... є багато відеофіксації... Але ніхто досі не поніс покарання за ті страшні події. У народних депутатів є можливість більш ретельно вивчити ситуацію, поспілкуватися з близькими, відвідувати суд. Такий громадський контроль буде не зайвий”, - наголосив Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради сталися сутички після того, як парламент підтримав у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. “За” проголосували 265 депутатів. “Проти” виступили “Самопоміч”, Радикальна партія та “Батьківщина”, представники яких заявили про зраду і голосування в інтересах Росії.

Тим часом під Радою відбувалися сутички противників децентралізації. Хтось із протестувальників кинув бойову гранату, від вибуху якої загинули троє нацгвардійців, ще близько 150 бійців НГУ, правоохоронців та цивільних отримали поранення. Понад 100 з них були госпіталізовані, й один боєць Нацгвардії у вересні помер від отриманих ран.

Читайте також: Зеленський пропонує підпорядкувати Нацгвардію президенту

Справу щодо подій під Верховною Радою розділили на два кримінальні провадження – “тероризм” (обвинувачені – Гуменюк і Крайняк) та “масові заворушення” (в цьому провадженні обвинуваченими проходять 15 осіб, зокрема члени ВО “Свобода” Ігор Швайка, Ігор Сабій, Ігор Сосна, Сергій Бойко, Юрій Сиротюк, Едуард Леонов тощо).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-