Київ увійшов до ТОП-5 найпрозоріших європейських столиць — TI

Київ увійшов до ТОП-5 найпрозоріших європейських столиць — TI

Дослідження
Укрінформ
Вільнюс, Київ, Мадрид, Прага, Приштина і Таллінн є найпрозорішими європейськими столицями.

Такими є результати пілотного дослідження, яке проводили представники Transparency International з 20 країн, повідомляє сайт ТІ.

У 2018 році експерти під егідою Тransparency International Slovensko оцінили 26 столиць за 14 індикаторами. Зокрема, враховувалися наявність і доступність даних про бюджет міста й закупівлі, про мера, депутатів та їхню роботу, а також доступ до публічної інформації. Експерти вивчали сайти місцевої влади і відповіді на запити.

Читайте також: Київ очолив рейтинг найдешевших для туристів європейських міст

"Київ опинився в лідерах цього пілотного дослідження, зокрема, завдяки зручній національній системі публічних закупівель ProZorro, публічному реєстру електронних декларацій і повноті інформації на сайті КМДА. Але водночас у нас немає реєстру лобістів, як, наприклад, у Мадриді, інформації про зарплату мера та його радників", — розповів виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик.

Як повідомлялося, Transparency International Ukraine розробила та впроваджує Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України. Команда ТІ Україна щорічно аналізує міста за 91 індикатором у 13 сферах. За два роки середній показник прозорості міст підвищився на 36%. У 2018 році лідерами рейтингу стали Дрогобич, Маріуполь та Вінниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-